Elena Free e-opiskeluportaali.
Älykkäitä oppimisen ratkaisuja.

Oppimisympäristön tavoitteena on tehostaa liiketoiminnan prosesseja tuottamalla opiskelua mahdollistavia, tukevia ja innostavia oppimisratkaisuja. Autamme tuottamaan laadukasta omaa sisältöä ja hyödyntämään valmiita portaalin tarjoamia sisältöjä. Oppimisympäristö näyttää visuaalisesti oppijalle valikoidut sisällöt sekä auttaa opiskelun kulkua raportoimalla opiskelun etenemistä ja aktiivisuutta.

Elena Free e-portaalin Office-opiskeluvideot ovat lyhyitä, joten voit edetä omaan tahtiisi, sinun aikataulusi mukaan eikä sinun ei tarvitse satsata paljon aikaa kerralla. Voit käydä tekemässä Office-osaamiskartoituksen tai voit opiskella juuri sitä mitä itse haluat ja mikä sinua kiinnostaa. Hakusanojen avulla löydät vastauksia juuri sinua askarruttaviin Office-asioihin. Ota yhteyttä ja etsitään juuri teille sopivat palveluratkaisut.

Mitä portaali sisältää?

Kuka ehtii työnsä ohessa etsimään uudistuneita toimintoja? Nyt kaikki on tarjolla ja valmiiksi mietittyinä 24/7. Portaali on sisältöineen tarjolla kun taitoa tarvitaan. Opasvideot kaikista O365 työkaluista löytyvät niin videoina kuin myös luettavassakin muodossa. Kenenkään ei tarvitse käyttää opiskeluun ylimääräistä aikaa tai opiskella taitoja mitä ei juuri nyt tarvitse.

O365 -käyttäjät saavat työssään tarvitsemaa osaamista ja ohjelmien käyttöä helpottamaan tarkoitettuja aputyökaluja. Portaali on eri päätelaitteilla netin yli hyödynnettävä palvelu. Se soveltuu O365 -taitojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Portaali on täydellinen videokirjasto O365 käyttäjille.

Portaali helpottaa opiskelun aloittamista, visualisoi edistymistä ja seuraa vaiheittain etenemistä. Portaalia voi käyttää hakutoiminnoilla, jolloin tarjolle tulee vain halutut aiheet. Oivallat tekemällä.

Onko sisältöjä eri tasoisille käyttäjille?

Suurimmalle osalle O365 -ohjelmien käyttäjistä riittää kaksi osaamistasoa. Heistä on Hyödyntäjiä 80% ja Tuottajia 20%. Hyödyntäjän sisällöt ovat peruskäyttäjille ja tuottajan sisällöt ovat tehokäyttäjille. Tuottaja tekee valmiit pohjat hyödyntäjille. Kenenkään ei tarvitse opiskella ylimääräistä.

Miten kirjaudutaan?

Käyttäjälle tulee automaattisesti henkilökohtainen linkki, jonka voi aktivoida viidelle päätelaitteelle aina kuukaudeksi kerrallaan.

Miten aloitan?

Portaalissa on tarjolla valmiita oppipolkuja. Opiskelun voi aloittaa tutustumalla yksittäiseen ohjelmaan tai halutun ohjelman osa-alueeseen. Voit tehdä osaamiskartoituksen, jolloin saat tulosten perusteella valikoidut oppipolut. Tai käytä portaalia hakutoiminnoilla.

Paljonko tarvitsen aikaa?

Portaalissa on lyhyitä muutaman minuutin esittelyjä ja pidempiä opiskeluun tarkoitettuja videoita. Portaalissa on videoita esim. ohjelmien uusista toiminnallisuuksista. Ohjelmia paljon käyttäneet saavat hetkessä uusia nopeita ja näppäriä toimintoja hyötykäyttöön.

Mitä maksaa?

Et maksa turhasta. Portaalin käytön veloitus perustuu toteutuneisiin minuutteihin. Satunnainen käyttö on 0,5 € per minuutti. Veloitukselle on kuukausittainen katto, 35 € kuukaudessa, jolloin portaalia voi käyttää rajattomasti pienellä maksulla. Hinnat alv 0%.

Mitä hintaa sisältyy?

Käyttömaksu sisältää ylläpidon. Portaali on aina ajan tasalla. Päivitämme uudistuneet toiminnot ja kerromme niistä portaalin käyttäjille saman tien. Portaalin käyttöön saa apua ja sekin sisältyy hintaan. Portaalista voi ladata ilman lisämaksua luettavaa aineistoa ja valmiita harjoituksia opiskelun tueksi. Portaalista saa aputyökalut, joita päivitetään kunkin tarpeen mukaan.

Kenelle portaali on tarkoitettu?

Tehokäyttäjille on omat oppipolut, joilla opitaan tekemään esim. malli- tai raporttipohjien tekemistä. Vasta-alkajille on omat sisällöt. Esim. O365 Teams tai Excelin raportointi, jos nämä aiheet ovat uusia.

Mistä tiedän mitä tarvitsee opiskella?

Uudistamistarpeet selvitetään osaamiskartoituksella. Kysely eri ohjelmien käyttökokemuksista kertoo, miten lähellä tai kaukana käyttäjän taidot ovat ohjelmien tarjoamista mahdollisuuksista. Samalla portaaliin syntyy ehdotus oppipoluksi. Kartoituksen voi tehdä myöhemmin uudestaan ja havaita mitä muutosta on saatu aikaan.

Mikä muuttuu?

Jo tunnin aikasatsauksella on vaikutusta. Tiedetään, että kolmen tunnin käyttöasteesta saadaan puoli tuntia tehostumista. Portaalissa saadaan varmistettua, mitä ohjelmia käytetään tällä hetkellä, käytetäänkö niitä toivotulla tavalla ja mitä kannattaa käyttää. Mikäli käyttötaitoja voidaan parantaa, niin portaali antaa siihen ratkaisun.

Paljonko tarvitaan aikaa?

Uudistukset opiskellaan sopivan kokoisina annoksina. Suosituksena on 30 – 60 min kerrallaan. Opiskelu on osaamisen täydentämistä ja päivittämistä. Lisäät uusia työkaluja käyttöösi ja portaali opastaa loput.

Opiskelenko jotain turhaa?

Kun ennen opiskeltiin ”kaiken varalta” ja ”hyvä tietää” –periaatteilla. Nyt saat uudistuneet toiminnot käyttöön saman tien. Ja päivität vain tarvitsemasi taidot. Jokaisen käyttäjän kannattaa hallita ainakin portaalin Nopeat&Näppärät –oppipolut. Saat vähintään 10 uutta vinkkiä.

Kuka voi seurata opiskelun edistymistä?

Määrittelemme portaalin pääkäyttäjiksi raportoinnista vastaavia henkilöitä. Yrityksellä voi olla useampia pääkäyttäjiä. He saavat 24/7 tiedon opiskelun kulusta. He saavat valmiit raporttipohjat portaalin käytöstä, opiskeluaktiivisuudesta ja käytön mukaisista maksuista.

Kuinka kauan portaalia kannattaa käyttää?

Portaali on käytettävissä aina kun käyttäjälle tulee tarve tarkistaa jotain toimintoa tai käyttäjä haluaa nostaa osaamistaan uudelle tasolle. Parhaimmillaan portaali on aina ”päällä”.

Millä kieliversioilla voi opiskella?

Käytössä on SF ja UK -valinnoilla olevat kieliversiot. Opetuskielenä voi valita suomen ja englannin.

Mitä muuta voi opiskella?

Portaaliin voidaan räätälöidä mitä tahansa oppipolkuja.

Tee ilmainen osaamiskartoitus

Osaamiskartoituksen avulla saatte tarkemman kuvan omasta Office ohjelmistojen käyttökoulutus tarpeesta ja ohjelmisto-osaamisesta. Ohjelmistojen optimaalisilla käyttötavoilla säätetään päivittäistä työaikaa, saadaan tehokkuutta toimenpiteisiin ja vähennetään muille työntekijöille aiheutuvia katkoja jokaisen omaa osaamista kehittämällä.

Tee ilmainen osaamiskartoitus

Aloita kartoitus »